Emme panosta pelkästään ratsastukseen, vaan kaikenlaiseen toimintaan ja tekemiseen hevosten kanssa...

Tallimme on yksityinen talli ja ratsastuksen lisäksi keskitymme myös hevosten maastakoulutukseen sekä akilityyn, tavoitteena saada hevosistamme mahdollisimman turvallisia ja ihmistä kunnioittavia, jotka toimivat pelkäämättä erilaisissa tilanteissa, niin maasta kuin selästä käsin.
Meillä ei ole ratsastustunteja vakituisesti. Pienimuotoisesti yksityistunteja tarjotaan hevostilanteesta riippuen.
Talutusratsastusta lapsille on sovitusti tarjolla. Maastoon hevosillamme pääsee vain, jos on ensin tutustunut hevosiin kunnolla kentällä muutamien tuntien ajan. Ulkopuoliset voivat osallistua omilla hevosillaan myös tallin valmennuksiin, tai vuokrata meiltä hevosen mikäli on vapaita tarjolla.

Osaa tallimme hevosia voi myös vuokrata säännölliseen ratsastukseen tai muuhun työskentelyyn hevosten kanssa. Vuokraaja voi käydä 1-2 krt viikossa ja saa hevosen käyttöönsä, hän voi tulla myös tallin valmennuksiin hevosen kanssa. Jokaisen vuokralaisen kanssa tehdään kirjallinen vuokrasopimus.


Tallin ratsukoita käy valmentamassa tällä hetkellä Nora Jeulonen. Tunneille voi tulla ulkopuolisetkin omilla hevosillaan. Hän voi myös ratsuttaa tarvittaessa.

Säännöllisen epäsäännöllisesti tallilla käy myös Mervi Pakola valmentamassa sekä lännenratsatuksessa että kouluratsastuksessa ja hevosten ja ihmisten ongelmatilanteissa. sekä Memmu Koivisto valmentamassa kouluratsastuksessa.

Cr ratsastuksen ja ratsastuspilateksen saloihin tallin ratsukoita vie Jatta Grims, joka käy sovitusti opastamassa oikeaa istuntaa meille.

Muutaman kerran vuodessa tallilla vierailee myös espanjalainen Jonatan Llargues, joka on akateemisen ja korkeakouluratsastuksen sekä kouluratsastuksen taitaja sekä hallitsee myös vaquero ratsastuksen. Hän myös antaa neuvoja ongelmatilanteisiin hevosen kanssa tai ratsastuksessa.

Pyrimme ottamaan tallillemme mahdollisimman erilaisia maastakouluttajia ja valmentajia vierailulle, jokaisen kouluttajan käynnistä saa aina uusia ideoita ja ahaa elämyksiä :)


Järjestämme myös muita kursseja hevosiin liittyen. Seuraa "tapahtumat ja valmennukset" osiota pyrimme päivittämään sitä säännöllisesti :)

Voimme myös järjestää sovitusti tallin hevosilla ohjelmanumeroita polttareihin, synttäreille, työporukoille. Järjestämme maastakäsittelykursseja kiinnostuneille ryhmille, talliporukoille, sekä yksityisesti joko oman hevosen kanssa tai tallin hevosten kanssa. Tai jos olet kiinnostunut syventämään suhdettasi hevoseesi, autamme löytämään siihen oikeat keinot.

Treenailemme omaksi iloksemme myös hevosakilityä ja annamme siinä neuvoja myös muille kiinnostuneille ja sovitusti voit tulla hevosesi kanssa kokeilemaan erilaisia akilityesteitä meille.

Uusin harrastus on ratsastusjousiammunta jota aloittelimme kesän 2016 aikana.

Ollaan myös treenailtu Rohan tallien taisteluratsastusta sekä portugalilaista työratsastusta Working Equtation treenejä Poderoson kanssa ja katsellaan tulisiko niistä tallimme hevosille taas uusi harrastus :)
Isojen rauhallisten ja kilttien hevosten kanssa työskennellessään, moni on myös päässyt hevos- tai ratsastuspelostaan.

Maastakäsin työskentely

Onneksi pikkuhiljaa hevosten omistajat ovat alkaneet arvostaa myös maastakoulutusta, eikä sitä enään pidetä "narunpyörityksenä" tai "luomuhömpötyksenä" vaan osana kokonaisvaltaista hevosen kouluttamista, jota sen pitäisikin olla, sillä se perustuu hevosen luontaiseen käyttäytymiseen ja toimii jokaisella hevosella, sen lopullisesta käyttötarkoituksesta riippumatta. Maastatyöskentely auttaa ymmrätämään hevosen kehonkieltä ja sitä kautta myös käyttämään omaa kehoamme niin, että hevonen ymmärtää meitä. Muuta yhteistä kieltä kun meillä ei ole kommunikointiin tämän ison ja herkän eläimen kanssa. Maastatyöskentely auttaa ratsasutuksessa, sillä kun hevonen on oppinut ratsastuksessa käytettävät avut maasta sen kouluttaminen ratsuksi on helpompaa ja hevosen lihaksisto on jo tottunut pyydettyihin muotoihin.

Koiranpennun kanssa näemme, että on tärkeää opettaa sille peruskäyttäytyminen ihmisen ja ympäristön kanssa. Samaa tulisi ajatella myös hevosen koulutuksen alkutaipaleista. Jo varsasta lähtien ihminen on osa hevosen laumaa. Hevosen olisi hyvä jo pienenä varsana osata kunnioittaa ihmistä siinä missä se laumassa kunnioittaa esim. vanhempaa hevosta. Hevosen koulutuksen peruselementtien tulisi olla kunnossa ennen ratsukoulutusta tai muuta käyttökoulutusta, näin saadaan toimiva suhde ja silloin myös työskentely ison eläimen kanssa on turvallista.

Maastakäsittely ei ole vain koulutustapa, vaan tapa, millätavoin hevosen kanssa joka päivä joka tilanteessa toimitaan, molemminpuolinen kunnioitus tekee yhteistyöstä turvallista, kivaa ja palkitsevaa sekä hevoselle että ihmiselle :)

Työskentelystä.. Maastakäsittelyllä pyrimme saamaan hevosen kommunikoimaan ihmisten kanssa omasta tahdostaan, tosin ihmisen toiveen mukaisesti mutta ei pakottamalla, käytämme hyväksi hevosen luonnollisen käyttäytymisen malleja koulutettaessa nuoria hevosia tai jo vanhempiakin. Johdonmukaisuus ja ystävällisyys sekä positiivinen/negatiivinen vahviste ja hevosen kehonkielen ymmärtäminen on keinoja parempaan yhteistyöhön. Meille raippa on koulutusväline, ei rankaisuväline.

Liian paljon koulutukseen tulee hevosia joita on raipalla "ojennettu" ja hevonen tekee pyydetyt asiat pelon takia, ei siksi, että työskentely ihmisen kanssa olisi sen mielestä kivaa ja hyödyllistä. Hevonen on erittäin viisas ja herkkä eläin, joka osaa lukea ihmistä paremmin kuin moni uskookaan. Sanonta "hevosessasi näet itsesi" osuu kyllä oikeaan..

Peruskäsittelyssä pyrimme vähentämään hevosen pakoreaktioaikaa niin, että sen ei tarvitse joka kerta kuultuaan vieraan äänen tai nähtyään auton tänään eri paikassa kuin eilen, juosta karkuun pää ylhäällä ja häntä tötteröllä, vaan se voi luottaa ihmiseen ja olla rauhassa jos omistajakin on, siitä syystä teemme erilaisia harjoituksia kentällä, pyörössä ja agility alueella, käyttäen apuna "parellipalloa", pressuja, tynnyreitä, sateenvarjoja sekä erilaisia esteitä ja välineitä joiden avulla ihmisen ja hevosen keskinäistä luottamusta vahvisteaan, sekä pidennetään pakoreaktioaikaa niin että voimme työskennellä hevosen kanssa turvallisemmin sekä maassa että ratsastaen.

Rauhallinen hevonen on tavoite, sillä vasta rauhallisena ja rentoutuneena hevonen voi ottaa vastaan uusia asioita ja silloin päästään koulutuksessa toivottuun lopputulokseen. Maastakäsin työskentely auttaa siis myös ratsukoulutuksessa, kun asiat on selvät jo maastakäsin, on ne hevosen helppo oppia myös selästä. Näin saadaan hevonen myös kuuntelemaan paremmin ja oppimaan toivottuja asioita helpommin sekä luottamaan ratsastajaan yllättävissä tilanteissa, jonka jälkeen se on turvallisempi ratsastettava.

Lisäksi maastakäsin työskentely oikealla tavalla vahvistaa ihmisen ja hevosen sidettä ja me ihmiset opimme ymmrätämään edes hiukan hevosen käytöstä eri tilanteissa... se siitä tekeekin mielenkiintoista että oppiminen ei lopu ikinä ja hevonen on se paras opettaja :)

Lisäksi ...

Talvisin harrastamme hevosten kanssa ratsastuksen ja muiden treenien lisäksi rekiajeluita ja hiihtoratsastusta sekä pulkan vetoa yms :) Maastoilemme paljon ja täällä on hyvät mahdollisuudet siihen, koska tallin pihapiiristä lähtee monia erilaisia reittejä, jotka sopivat niin ratsastukseen kuin ajoonkin. Liikennettä on suht vähän ja metsistä löytyy polkuja ja metsäautoteitä joilla saa ratsastaa useita kymmeniä kilometrejä. Kesäisin hevoset viettävät enemmän vapaata laidunaikaa tallin omilla laitumilla, joista niillä on pääsy myös pihattoihin jos ötökät kiusaa tai muuten vaan haluaa olla rauhassa.

Hevosagility Olemme aloitelleet parin viime vuoden aikana hevosagilitya tallin hevosten kanssa, agility on kivaa yhteistä puuhaa jota ei tehdä otsa rypyssä vaan pidetään hauskaa hevosen kanssa, samalla oppien luottamusta ihmiseen ja se myös parantaa hevosen koordinaatiokykyä ja keskittymistä ja merkitsee myös parempaa ratsastettavuutta.

Uusin harrastuksemme on ratsastusjousiammunta, joka on hyvää yhteistyöharjoitusta hevosen ja ihmisen välille. Muutamia kursseja on jo pidetty ja kesällä jatketaan, lisäksi suunnitteilla laukkarata josta ampumista voidaan sitten treenata hevosen selästä.

Working Equitation Portugalista kotoisin oleva työratsastuksen muoto, jossa totetutuu myös kouluratsastuksessa tarvittavat liikkeet ja avut. Tätä ollaan aloiteltu myös Poderoson kanssa. Hevoset tykkäävät tästä, sillä vaikka siinä pyydetään samoja liikkeitä kuin kouluratsastuksessa, tässä hevonen tekee ne jonkun elementin ympärillä ja siinä koululiikkeet on hevosellekkin loogisempaa toteuttaa.

Taisteluratsastus Rohan tallien järjestämillä kursseilla ollaan käyty ja samoja teemoja tehty myös kototna. Miekkaa ja keihästä käytetty ratsun selästä, ja tutustuttu taisteluareenan muihin pelottaviin esineisiin. Hevoset nauttivat tästäkin ja tuo uusia kokemusksia molemmille, niin hevosille kuin ratsastajille.
Maastotemppurata Tämä myös suunnitteilla...sopii hevosen koordinaation treenaamiseen ja yhteistyön vahvistamiseen, tästä lisää kun asia etenee :)
Hevosten luonnonmukainen hyvinvointi on meille tärkeää. Riittävästi liikuntaa sekä hyvälaatuinen ja sopiva ruoka sekä hevoskavereita, silloin kaikilla on asiat hyvin, niin hevosilla kuin ihmisilläkin.

Maastakäsin koulutus ja kurssit

Meille voit tuoda koulutukseen nuoria hevosia tai hevosia joilla on jokin perusongelma käsiteltäessä niitä, ongelma voi olla johtajuusongelma, hevonen on hankala taluttaa, ryntäilee porteista, ei mene koppiin, säikkyy jne. Autamme näissä ongelmatilanteissa hevosesi kanssa. Koulutus meillä tehdään maastakäsin vaiheittain, nuorten kanssa aloitamme maastakäsittelyllä ja jatkamme esim. ratsastuksen perusteisiin. Sillä, onko hevosesta tulossa kouluratsu, esteratsu, westernratsu, ravuri, työhevonen tai mikä muu hyvänsä ei ole merkitystä, peruskäsittelssä opit on samat kaikille. Kun perustyösketely sujuu on hevonen helpompi kouluttaa tulevaan tehtäväänsä.
Kaikessa koulutuksessa mennään hevosen persoonan ja kehityksen mukaan. Jokainen hevonen on oma yksilönsä ja otamme sen huomioon koulutuksen eri vaiheissa.Koulutus räätälöidään kunkin hevosen tarpeen mukaan.Meille voit tulla myös vaikkei mitään "ongelmaa" ole, vaan jos haluat vain parantaa yhteistyötäsi hevosesi kanssa tai oppia kehonkielen käyttöä opettaessasi hevostasi.

Maastakäsittelyä voit tulla opettelemaan myös meidän hevosillamme.

koulutuksesta... Opetamme omien hevostemme avulla millä tavoin hevosen tulisi eri tilanteissa reagoida maastakäsin annettuun tehtävään, näitä harjoituksia on sitten helpompi tehdä oman hevosen kanssa kotona kun on jo jokin käsitys siitä mitä hevosen toivotaan tekevän mistäkin pyynnöstä. Lisäksi harjoitukset havainnoillistaa miten oma kehonkieli vaikuttaa hevoseen ja sen reagoinitiin.

Omat hevosemme treenaavat kanssamme usein, joten niiden kanssa pääsee ulkopuolinenkin hyvin sisälle maastakäsittelyn koukeroihin :)

Oman hevosesi voit tuoda meille koulutukseen ja tallipaikkojen tilanteen mukaan hevonen voi olla joko meillä sovitun koulutusjakson tai koulutus tapahtuu useampana erillisenä päivänä, jolloin hevonen on täällä vain koulutuspäivän ajan ja välipäivinä hevosen omistaja saa mukaansa "kotitehtäviä" ja seuraavalla käyntikerralla jatketaan eteepäin. Autamme myös uusia hevosenomistajia kaikessa hevosiin liittyvissä kysymyksissä, niin ruokintaan, hoitoon kuin yleensä hevosen omistamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Huomioithan että oma vakuutuksesi on kunnossa jos tulet ratsastamaan tai työskentelemään hevosten kanssa, sillä talli ei vakuuta asiakkaita.

Muut kurssit
Hevosenhoitokurssi Kurssi on tarkoitettu uusille hevosen omistajille sekä ratsastajille, jotka haluavat tietää hevosesta muutakin kuin mitä ratsastustunnin aikana oppii. Annamme tietoa perushoidoista, ruokinnasta, hevosen käsittelystä päivittäisissä tilanteissa, valjaiden hoitoon liittyvät asiat sekä tallin pyörittämisestä. Kurssi räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaan. Sopii myös lapsille ja nuorille. Kysy lisää Jaanalta 040 840 4887.

Agilitykurssi Tarjoamme kiinnostuneille agilitykursseja oman hevosen kanssa tai meidän hevosillamme. Agility on kivaa yhteistä puuhaa hevosille ja niiden omistajille, se auttaa ymmärtämään omaa hevosta paremmin ja auttaa myös hevosta ymmärtämään omistajaa paremmin, joka taas johtaa parempaan yhteistyöhön, sopii kaikenlaisille hevosille, monet ylivilkkaat hevoset rauhoittuvat kun ne saavat hiukan erilaista "aivotyöskentelyä" :) Kysy koulutuksista Jaanalta.

Talli ja pihattopaikat

Täysihoidolla toimiviaTalli- tai pihattopaikkoja voi myös kysellä, edellytys että ovat olleet laumassa aiemminkin. Kengättömyys plussaa.

Hevosten vuokraus Vuokraamme tallin hevosia omatoimiseen ratsastukseen aikuisille. Mielellään pidempiaikainen vuokrasuhde 1-2 krt viikossa. Mutta myös kertakäynnit sovitusti. Kysy vuokrattavista hevosista Jaanalta 040 840 4887, jaana.virtanen@ideaverkko.net

Tervetuloa vierailulle ! :)